Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Aluminiumresväskor och fotoalbum

Björck, Ingela

Bokpresentation

Detta är en släktbok av lite ovanligt slag: den följer inte en släkt utan flera, som innehåller mina egna förfäder och -mödrar. Jag har alltså utgått från mig själv, eller snarare från de många ärvda släktpapper och foton som jag har samlade på vinden.
 Den äldsta föregångare som framstått som en levande person för mig är Sara Duse från Öland. Min mormor berättade en del om Sara, som var hennes mormorsmor, och jag har också ärvt en duk som hon broderat. Det är denna duk som syns här på omslaget.
 Släktträden i boken går dock mycket längre bakåt än till Sara Duses 1800-tal. På min farfars sida finns en lista som börjar med en Olof Nilsson i början av 1400-talet – han var min min farfars mors farfars farfars farfars farfars farfars farfars far!
 Bland mina förfäder finns en dykeriinspektör, en skogvaktare, ett par kofferdikaptener, en kopparsmed, flera bergsråd och en major. I boken möter man också den unga änkan Louise, vid 28 års ålder lämnad ensam med fem små flickor. Man får veta vilka typer av bad som erbjöds societetens besökare på Ronneby brunn, och kan läsa om julfiranden i Skåne och Småland samt om en vinterfärd med öppen bil i 25 kilometers fart mellan Stockholm och Karlskrona. Boken är en personlig släktkrönika med kulturhistoriska inslag, men berättar också – främst med sikte på mina barnbarn – en del om mitt eget liv och min närmaste familj.

En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-237-5
Format B5 176 x 250 mm
Inbindning Trådbunden kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2018
Upplaga 1
Antal sidor 151