Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Asfalt & Skärgårdsklippor

Birgerson, Anders

Bokpresentation

Asfalt & Skärgårdsklippor är samlingsnamnet för de tre fristående deckaranstrukna novellerna: Isläggning – Strandfynd – Lindö. (Bara en mycket tunn röd tråd går genom dem)
Handlingarna utspelar sig både i Tjust skärgård och i Östergötland.
 Isläggning handlar om två personer som begår en handling mot en tredje person. Och hur dessa båda var och en bearbetar det inträffade.
  Strandfynd får vi möta två personer som under en midsommarhelg helt ovetande om varandra åker ut till samma skärgårdsö. Där ute halkar de in på ett från början ofrivilligt midsommarfirande tillsammans.
 Lindö speglar dagens avveckling av det traditionella skärgårdslivet med småbruk och fiske. Två åldriga men ännu pigga syskon kämpar på sin släktgård. Novellen är kryddad av en del helt osannolika men i många fall sanna berättelser från Tjust skärgård.
 Anders Birgerson är uppväxt med yrkesfiske på Stora Askö utanför Loftahammar i Tjust skärgård. Där är han fortfarande delvis verksam och boende. Anders har även ett boende i Linköping.
 Anders Birgerson har tidigare kommit ut med natur- och kulturböckerna: Ett solvarv vid hemmakusten (1999) och Skärgårdsglimtar (2001)

Bilden på bokens framsida är målad av Victoria Möschl

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-221-4
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2018
Upplaga 1
Antal sidor 179