Atremi
Varukorgen

Våra böcker

leva livet

Att våga leva livet levande

Thybäck, Göran

Bokpresentation

"Livet är ingenting för en amatör", lär August Strindberg ha sagt, och det ligger någonting i hans något provocerande åsikt. Existerar gör vi i den mån vi andas, men att leva - och leva livet levande - är någonting mer och något annat än att ha fungerande kroppsfunktioner!
Att bli människa i fysisk bemärkelse är en relativt självgående process, men att bli en hel, sann, autentisk, fri och levande människa, är något helt annat. Och det är om detta som denna bok handlar om.
Jag vill med denna text att läsaren blir min medvandrare på stigar som har trampats upp av dem som gått före, av tänkare, filosofer, ökenfäder och människor som har haft någonting att säga om det härliga men ibland besvärliga liv vi har att leva.
Vi vandrar tillsammans med filosofer och tänkare från antikens Grekland fram till vår egen tid och vårt eget avlånga land.
Vi ger oss själva i uppgift att i all enkelhet ta ställning till de så kallade livsfrågorna. Frågor om livet och den inre själsliga balansen, om viljans frihet, förnuft, och drift. Vi reflekterar över vad en människa är och vad det är som gör henne unik, sann, förverkligad och äkta. Är hon ond eller god och hur förklarar vi det onda och det goda?
Vi funderar över livsutvecklingens hinder och möjligheter, över egoism och kärlek, över våra bilder av verkligheten, av oss själva, av vem vi är, vem vi vill bli och varför. Och vi funderar över den svåra men sköna konsten att bli en människa som vill våga leva livet levande.

Grafisk formgivning av bokens omslag: Jöran Österman. Boken är utgiven i ett samarbete mellan Atremi och Mekong Bokförlag.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 91-89527-96-8
Format A5 (148 x 210 mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2005
Upplaga 1
Antal sidor 117