Atremi
Varukorgen

Möten

Strand, Lars-Erik

Bokpresentation

Möten är en sann skildring där vi först får följa författaren som engagerar sig bland utsatta barn i sin närhet. När de sociala myndigheterna ingriper och omhändertar två av barnen startar en lång och ojämn kamp mot okänsliga handläggare.
Några år senare kommer han i kontakt med andra myndigheter i andra sammanhang och ser hur de använder samma språk och metoder som han tidigare stött på. 
Möten är ändå inte i första hand en samhällskritisk bok. Det är främst en kärleksfull skildring av möten mellan människor.
 
Lars-Erik Strand är född 1959 i Umeå och jobbar sedan många år som bildlärare. 
 
 
 

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-082-1
Format 120x190mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 139 s
Relaterade artiklar

Curt Clemens

Strand, Lars-Erik

Med den här boken fyller författaren en lucka i svensk biografisk konsthistorisk litteratur. Boken bygger på de många väl kommenterade bilderna mot en bakgrund av samtidens aktuella händelser i det samhälle Curt Clemens levde och verkade i.

Läs mer
Läs mer

Diamanter av eld

Strand, Lars-Erik

Diamanter av eld är en berättelse om drömmar och hur drömmar kan bli sanna. Den börjar i mitten av 1800-talet på gården Gransbo utanför Tranås. I en syskonskara på 13 barn kommer Emma och Knut Ekwall att bli betydande konstnärer.

Läs mer
Läs mer

I filosofernas trädgård

Strand, Lars-Erik

Trädgården ligger i Tranås, och i den här boken presenteras ett stort antal konstnärer och övriga, som berikat stadsmiljön med sina olika personliga uttryckssätt.

Läs mer
Läs mer

I skuggan av en trasig barndom

Strand, Lars-Erik

Vi följer författarens mamma genom svält och fattigdom, men också genom ett naturskönt Jämtland på 1920-talet.

Läs mer
Läs mer