Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Bo Markings rötter, del 1

Farfar och farmors bok

Marking, Bo

Bokpresentation

Farfarsfar ”Anders Petter” blev alltmer desperat! Han hade tagit över släktens lilla hemman i Landa i Halland och bildat familj. Så småningom stod det klart för honom hur fattigt och utan hopp om förändring alla levde i Landa på den tiden. Där fanns ingen framtid för honom och hans familj. Anders Petter ville inte finna sig i sitt öde och han var äventyrligt lagd. Trots hust­runs motstånd emigrerade han i mogen ålder ensam till gruvorna i Klippiga Bergen i USA. Där hade han viss framgång men något hände och han försvann. Dessförinnan hade han fått se sin gård därhemma gå till exekutiv auktion och familjen, trots hans ansträngningar, skingras.

Den bok, som Du nu håller i handen, behandlar min Farmor och Farfar och deras rötter. Bokens målgrupp är min nu levande släkt och framtida generationer. Jag är för närvarande sysselsatt med att skriva på ytterligare två böcker. En kommer att behandla min Morfar och tidigare generationer av hans släkt. Den tredje beskriver på motsvarande sätt min Mormor. Mina far- och morföräldrar har alla sina rötter i Västsverige men i övrigt skiljer sig berättelser åt i hög grad.

En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-066-1
Format 184 x 260 mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 62 s
Relaterade artiklar

Bo Markings rötter, del 2

Marking, Bo

Boken behandlar min Morfar och hans rötter. Bokens målgrupp är min nu levande släkt och framtida generationer.

Läs mer
Läs mer

Bo Markings rötter, del 3

Marking, Bo

När Magnus Eriksson år 1808 tog värvning som dragon i Skällebacka i Vimmerbytrakten och fick namnet Hjelm måste han uppfylla två krav. Ta hem sin föregångares likkista från Eksjö och gifta sig med dennes änka. En av parets söner blev husar.

Läs mer
Läs mer