Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Cecilias Mandalas

Elnegård, Cecilia

Bokpresentation

Cecilias Mandalas är en liten bok om de blomster- & blad- mandalas som tillkom mellan 2013 och 2015, oftast under mina promenader. Efter ett tag blev det även att jag gjorde dem spontant tillsammans med andra, barn och vuxna. Inspirationen till att börja skapa mandalas kom troligen från bilder jag sett på Instagram, där mitt användarnamn är @intothewildart.
  Å andra sidan har naturens former och färger alltid påverkat mig i mitt skapande. Redan som barn fick mamma tömma fickorna på mina kläder från videung, stenar och blad, som jag samlat på väg hem från skolan. I tonåren fascinerades jag mycket av symbolernas språk, och Carl Jung’s ”Människan och hennes symboler” var en stor inspirationskälla.

Så här i efterhand kan jag se att mina mandalas kom till under en period när jag sökte svar på händelser i mitt liv. Det fanns ingen plan, de bara kom. Att skapa dem var ett milt och kravlöst sätt att uttrycka vad jag saknade ord för. Att komma ut en stund i naturen och glömma tid & rum, medan jag plockade med växterna, blev en slags meditation för kropp & själ. När en mandala var klar kom en känsla av helhet, sinnesro och glädje. Numera gör jag mandalas som en del av min vardag för att de gör mig glad och frisk. De har hjälpt mig utveckla min intuition och jag vill fortsätta göra dem tillsammans med och för andra, för att det är läkande och roligt.
 Jag hoppas de inspirerar dig till att skapa en egen mandala en dag!
Med ljus och kärlek
Cecilia Elnegård

En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-182-8
Format 148 x 148 mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2017
Upplaga 1
Antal sidor 64