Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Edvin

Johansson, Sune

Bokpresentation

Edvin bor och lever under enkla förhållanden tillsammans med sin mor som arbetar som piga hos olika bönder runt om i Östergötland. Edvins sköra personlighet klarar inte av orättvisor och den hårda jargong som tidvis möter honom i skola och arbetsliv. Han drar sig undan och blir en enstöring som tyr sig till modern. Han blir tidigt förtidspensionerad och efter moderns död lever han ensam i sin stuga.
 I boken får vi följa Edvin från ”vaggan till graven”, med allt vad det innebär av hårt arbete, alkohol, svek, hot, slagsmål m.m., men även om vänskap och längtan efter ett fridfullt liv. Det är en skildring av en annorlunda person på den östgötska landsbygden under 1900-talet.

Sune Johansson är en pensionerad kriminalinspektör som arbetat i drygt 40 år vid polisen, varav 18 år i Östergötland. Han har tidigare skrivit flera böcker. Exempelvis fyra hundböcker, en bok om sitt liv som dragspelare och en bok om sin framlidna hustru Gunni. Här debuterar han som romanförfattare med boken Edvin. En roman som bygger på verklighetsbakgrund.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-012-8
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 222 s
Relaterade artiklar

Mina år med Gunni

Johansson, Sune

En makes hyllning till sin hustru; en kvinna som kämpade mot sin cancer under fem långa och svåra år men slutligen fick ge upp kampen.

Läs mer
Läs mer