Atremi
Varukorgen

Ljud & Ljus AB

Praktikfall externredovisning

Beime, Kristina S.; Lundh, Simon

Bokpresentation

Praktikfallet utgår från ett fiktivt företag som arbetar med ljud-, ljus- och bildteknik. Uppgiften består av att ta på sig rollen som redovisningskonsult för detta aktiebolag och att hjälpa till med att avsluta årets redovisning. Tre månaders löpande bokföring samt bokslut med tillhörande årsredovisning återstår.

Uppgiften är en självständig övning i praktiska och principiella redovisningsproblem. Tanken är att genomförandet av uppgiften ska ge en helhetsförståelse för externredovisningens olika delar. Praktikfallet kan användas i kombination med olika nivåer av redovisningsnormer samt på olika utbildningsnivåer, såsom universitet, högskolor, yrkeshögskolor och studieförbund.

Författarna har mångårig erfarenhet av undervisning och forskning och är idag verksamma vid Örebro universitet.

 

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-359-4
Format A4
Inbindning Spiral
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2023
Upplaga 2
Antal sidor 117
Relaterade artiklar

Externredovisning

Gustafson, Agneta; Lundh, Simon; Seger, Karin

En praktiskt och principiellt inriktad bok, tanken är att den ska komplettera mer teoretiskt orienterad redovisningslitteratur för fördjupad kunskap och förståelse av redovisningens funktion och komplexitet.

Läs mer
Läs mer

Koncernredovisning med en teoretisk utgångspunkt

Fagerström, Arne; Johansson, Peter; Lundh, Simon

Boken baserar sig på de olika teorier som finns bakom de modeller som idag förekommer i ett nationellt och internationellt perspektiv. Ett nytt arbetssätt introduceras.

Läs mer
Läs mer