Atremi
Varukorgen

Våra böcker

En förändringsman i en förändringstid

Oscar Fredrik Fritof Gyllenhammar

Öberg, Bengt förf Öberg, Margaretha red.

Bokpresentation

Oscar F F Gyllenhammar levde under en tidsperiod då nya kraftkällor som ångkraft och elektricitet påverkade både industri, samhälle, samfärdsel och boende. Ny kunskap gav nya material och ny teknik som även de förstärkte påverkan. Hälsofrågor som rent vatten, utbyggnad av skolväsendet och folkrörelsernas framväxt är ytterligare exempel på faktorer som inverkade på individen som samhället.
 Oscar uppmärksammade nyheter, tog dem till sig och använde sin kunskap och tekniska förmåga både till att förbättra egna förhållanden och att påverka omgivningen. Genom sina omfattande anteckningar ger han oss en inblick i förhållandena kring förra sekelskiftet och en uppfinnares och samhällsförbättrares liv och levnadsvillkor. Paralleller kan dras med dagens samhälle.

I samarbete med Tannefors Hembygdsförening

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-044-9
Format 148x220mm
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2013
Upplaga 1
Antal sidor 120 s
Relaterade artiklar

Ladugårdsbacke

Tannefors Hembygdsförening

Människor som bott eller jobbat här i Tannefors, Linköping, älskar och minns Ladugårdsbacke. Husen, jobben, mackarna och butikerna. Denna bok belyser många skeden av platsens utveckling.

Läs mer
Läs mer

Nära till affär´n

Tannefors Hembygdsförening

Vi följer de olika skedena i stadsdelarnas utveckling med etableringarna efter att ASJ startades 1907. En explosionsartad tillväxt av innevånare, bostäder och samhällsservice innebar en unik mängd butiksetableringar i skiftande branscher.

Läs mer
Läs mer