Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Flickan i trädet

Tormalm, Ann-Mari (text) Dufwenberg, Pernilla (illustr.)

Bokpresentation

Ellen sitter i sitt lästräd.
Men syskonen vill leka med henne.
Dom ger sig av på en flotte.
Dom kommer till en ö.
Där bygger dom en koja ...

Ann-Mari Tormalm är född 1939 i Motala. Efter pensioneringen 2003 började hon att skriva böcker, det har hunnit bli tretton stycken, både barn-, ungdoms- och vuxenböcker.
 Ann-Maris berättelser tilldrar sig ofta i östgötamiljöer, där naturen med Vättern, Omberg, Varamon och Åtvidabergs koppargruvor spelar stor roll.

Pernilla Dufwenberg är född 1971 och bosatt i Motala. Hon är utbildad grundskollärare, barnboksillustratör och inom det informationsvetenskapliga området.
 Pernilla har alltid älskat att teckna, måla och illustrera. Allra bäst trivs hon när hon får skapa karaktärer hemmahörande i fantasins värld.

Efterord. Flickan Ellen och hennes syskon Ada, Emil, Mac, Carl och Hedda har funnits på riktigt. De hette Key i efternamn och bodde på gården Sundsholm utanför Västervik. Eftersom deras mamma ofta var sjuk blev Ellen syskonens extramamma. Hon blev en riktig lekmamma för hon var bra på att hitta på äventyr, sagor och överraskningar.  Ellen älskade att läsa och ibland satt hon under matbordet hos sin mormor och morfar och lyssnade när de vuxna läste högt. Ibland klättrade hon upp i ett träd och läste ...  Hon tålde inte orättvisor. När hon blev stor skrev hon böcker om sånt som hon tyckte var fel. Hennes mest berömda bok handlar om hur vuxna skall vara mot barn, inte slå, inte retas, inte tvinga. Så här skriver hon: ”Barn ska ha roligt och inte behöva vara rädda!”

Pris: 79 kr

ISBN 978-91-7527-048-7
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2013
Upplaga 1
Antal sidor 32 s