Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Från Husbyfjöl till Borensberg

Jubileumsboken 2007

Axelsson, Bo; Flyckt, Ingemar; Svensson, Folke och Åhammar, Anders

Bokpresentation

Här föreligger äntligen i prydligt tryck resultatet av några års drömmar och arbete. Det som länge endast var en förvirrande mängd papper i mappar och portföljer har nu ordnats till en bok med hårda pärmar - med texter och bilder i förhoppningsvis lagom blandning.
Den som tryckte på "startknappen" till hela processen var Bo "Boa" Axelsson. Han dök upp på hembygds­föreningens träff i Näs första måndagsmorgonen i maj år 2001 och presenterade ett gammalt dokument där namnet Hosabyfiol, orten som sedermera blev till Husbyfjöl, för första gången är belagt i skrift. Alltså för 700 år sedan!
Hembygdsföreningen tog fasta på detta och tillsammans med IOGT-NTO och NBV handplockade man en arbetsgrupp och började planera för ett jubileum. Och så, med aktiv hjälp av nämnda studieförbund, startade på hösten år 2002 ett antal studiecirklar på Hällagården med något olika inriktning men med det gemensamma målet att samla idéer och stoff till ett fylligt och värdigt firande.
Det senaste året har vi varit en redaktionskommitté på fyra personer som efter bästa förmåga forskat vidare, författat, gått igenom materialet och redigerat det hela. Det blev alltså en bok, som vi hoppas att Du som läsare skall få glädje av. Vi tror att Du skall finna något om vårt kära Borensberg, som Du inte kände till förut.
Ett varmt tack till alla som på ett eller annat sätt haft del i bokens tillblivelse och andra arrangemang inför och under jubileet!

Borensberg, januari 2007
Bo Axelsson Ingemar Flyckt Folke Svensson Anders Åhammar

Artikel i Corren 13 april 2007

Pris: 0 kr

Slutsåld

ISBN 978-91-85487-44-8
Format 225 x 225 mm
Inbindning Linnetrådshäftad
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2007
Upplaga 1
Antal sidor 311