Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Gaius Marius - Roms tredje grundare

"Novus Homo"

Andersson, Christofer

Bokpresentation

Hispania Citerior, år 114 f.kr.

Efter flera år av våld och förtryck har en smärre revolt vuxit sig till ett fullskaligt uppror i den romerska provinsen Hispania Citerior. Revoltörernas ledare, Bequim, drivs av ett omättat hat mot romarna efter det att de våldtagit hans fru och fördrivit honom samt hans båda söner från deras hem. 

Gaius Marius, ståthållare i provinsen, önskar inget annat än att kväsa detta uppror i sin linda innan hans magistrat löper ut. Efter flera nederlag, där rebellernas list och taktik överlistat romarna och förorsakat dem stora förluster, ser Marius inget annat val än att själv leda sina styrkor i denna kamp; en kamp där blod och död inte kommer att kunna undvikas. Misslyckas han kommer han att dra vanära över sin släkt. Dessutom kommer hans möjligheter till Cursus Honorum för alltid vara tillintetgjord.

Cristofer Andersson bor och arbetar som lärare i historia och svenska i Motala. Han har alltid haft en fascination för romarriket i allmänhet men den sena republiken i synnerhet. Boken om Gaius Marius är den första delen i en planerad serie om fyra.

Omslag: Carl Beckston

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-159-0
Format 135x210mm
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 342