Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Gammal man skriver ett brev

Om konsten att åldras

Svenstedt, Carl Henrik

Bokpresentation

»Gammal man skriver« 
är ett litterärt verk som tillåter sig poetiska sökvägar till intuitiv visshet, något som vetenskapen, hittills, avvisat. Här följer snarare en humanistisk Anmälan som kort klargör förutsättningar för boken, mitt breviarium.
Sagans Atlantis sjönk i havsens djup, verklighetens Atlantis, bokförlaget, sjönk men sögs upp av Natur & Kultur. Alla våra manuskript skickades tillbaka. Mitt var tredje delen av en självberättelse, ålderdomen. Tanken att vid 80 års ålder behöva tanken att kröka rygg inför de stora förlagen kändes förödmjukande. Alltså satte jag mig Domsöndagen 2017 vid datorn och skickade ut det första brevet i den här berättelsen.
Sista brevet sändes Domsöndagen 2018. Det blir 
52 kapitel plus invokation och coda. Stilen skulle vara rak och skoningslös, hårda fakta bemötas med öppna ögon, men också medkänsla och gott humör. Som mentor åberopade jag den sarkastiske gamle humanisten och skriftställaren från Bergamo, Giovanni Bressani (1490–1560). Det är nu fullbordat och utsänt till en vidöppen läsekrets som hela tiden hört av sig till författaren. Sant interaktiv litteratur. I slutänden restes yrkanden, krav faktiskt, på en analog version, alltså en tryckt bok, och en fortsättning. Boken överlämnas härmed till läsaren. Frågan om ett liv efter detta för skriften kommer att få sitt svar. I sinom tid.
chs februari2019

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-244-3
Format 107 x 207 mm
Inbindning Tråbunden med läsband
Omslag Danskt band
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 186
Relaterade artiklar

Den lilla historien

Svenstedt, Carl Henrik

EN SOMMARDAG 1950 ringde telefonen i prästgården i Västra Harg. Samtalet kom från Paris. Där började den stora livsresan för »prästungen« Carl Henrik.

Läs mer
Läs mer