Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Glimtar från Jonsbo

En skogsby i Horn, Östergötland

Monell, Gun-Britt

Bokpresentation

På en sluttning mot sjön Täftern i Horns socken, ligger Jonsbo by – präglad av århundraden av släktled och gemenskap. När min mormor Gun-Britt Monell var liten brukade hon besöka sina släktingar i Jonsbo. Hon är barnbarnsbarn till Viktor Jonsson som levde nästan ett helt sekel i byn. Han brukade berätta för henne om sin tid, människorna och märkliga händelser – ja om livet i Jonsbo.

Gun-Britt Monell har en helt ofattbar förmåga att minnas och ordagrant återge olika episoder som hon tagit del av under mer än åttio års tid. Hon lyckas skildra vår historia på sitt unikt säregna, intressanta och lärorika sätt. Hon låter historien komma till uttryck genom de människor som levde då. Tillsammans bildar Gun-Britt Monells berättelser en helhet som levandegör dåtiden. Boken är en kulturgärning som bevarar kunskap och minnen som tidigare endast förts vidare genom muntlig berättartradition.
Amanda Monell

Illustrerad i sv/v

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-289-4
Format 145 x 180 mm
Inbindning Trådbundet kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2021
Upplaga 1
Antal sidor 202
Relaterade artiklar

Boken om min farfar Ferdinand

Monell, Gun-Britt (red.)

Gun-Britt Monell berättar om något, som dessvärre inte är så vanligt förekommande, nämligen de vanliga människornas historia. Hur kunde livet te sig för den vanliga människan? Fast så värst vanliga var de förstås kanske inte!

Läs mer
Läs mer

KILA En östgötsk Skogsby (faksimil)

Erixon, Sigurd

Boken skildrar 1910-talet i Kila by.

Läs mer
Läs mer

Minnen från dagar som flytt — det som var livet

Monell, Gun-Britt (redaktör)

Gun-Britt Monell levandegör det lämnade. Hon öppnar dörrar till det låsta och bjuder in till berättelser och händelser. Människor, nu borta blir levande igen. Deras berättelser och liv finns i boken ”Minnen från tider som flytt – det som var livet”

Läs mer
Läs mer