Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Greta

Greta Lagerfelt

Johansson, Annika

Bokpresentation

Gammalkilsorgeln firar år 2006 sitt 200-årsjubiléum. När orgeln återinvigdes efter restaurationen 1948 sade biskop Ysander: "Det har sagts att varje tempel längtar efter pelare. Och har det inga andra så räcker det gott med de tonande ljudpelarna, som orgeln skapar och bygger."
Gammalkils orgel och Gammalkils församling har idag, och har under år som gått haft, mänskliga pelare som på ett gott sätt, i samverkan med kyrkans kulturarv, medverkar till kyrkans, orgelns och församlingens liv. Bland dessa pelare fanns friherrinnan Greta Lagerfelt på Duseborg. Hennes kontakter med Albert Schweitzer blev också till en stor gåva till församlingen. Förutom Greta Lagerfelts stora kyrkliga engagemang bidrog hon till bevarandet av bygdens kulturhistoria på olika sätt och nedtecknade bland annat Gammalkils jultraditioner.
I denna skrift får läsaren några blickar in i en del av Gammalkils kyrkohistoria och bygdehistoria. Kanske kan läsningen inspirera läsaren till att själv bidra till "pelarbygget" i församlingen!

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 91-85487-21-X
Format G5 (169 x 239 mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2006
Upplaga 1
Antal sidor 61
Relaterade artiklar
öna

Öna - en flik av himmelen

Johansson, Annika

En bygdehistoria i den del av världen som kallas Öna i Nykils socken, nära Ulrika socken. Annika Johansson, präst i samma socknar, har utfört ett detektivarbete av gången historia.

Läs mer
Läs mer