Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Grövelsjöfjällen

Gränslösa fjäll

Ejdervik, Anders och Dahlin, Anders

Bokpresentation

Grövelsjöfjällen är det vidsträckta området runt Grövelsjön, i gränslandet där Dalarna, Härjedalen och Norge möts. Den här boken handlar om natur och kultur i gränslandet. Den ger historiska tillbakablickar och glimtar från dagens samhälle. Boken handlar om skog och fjäll, om klimat och berggrund, om nybyggare och samer. Den berättar också om stigar och leder, om Linnés vandring och om utvecklingen av turismen.
Vi som gjort boken är Anders Dahlin, fotograf och Anders Ejdervik, textförfattare. Båda har vi bott många år i bygden och uppskattar naturen och människorna här.

Foto
Anders Dahlin är biträdande platschef på STF:s fjällstation i Grövelsjön. Han har arbetat som färdledare på fjällstationen och har en bakgrund som naturvetare. Han är också skicklig fotograf och har haft utställningar av fotokonst på platser runt om i Sverige, Norge och Lettland. Han är medlem i Norrlandia Bildbyrå och norska BioFoto.

Text
Anders Ejdervik har arbetat som lärare i Storsätern och Idre och har varit projektledare för KY-utbildningen Naturturism i Älvdalen. Han har också erfarenhet från fjällräddning och arbete inom turism i Grövelsjön.

Bilderna på omslaget: Gränsröse och Gränsgata

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-25-5
Format (220x225)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2009
Upplaga 1
Antal sidor 132