Atremi
Varukorgen

Att ta sig ett barn

Beckman, Yvonne

Bokpresentation

Branden gick att släcka, men inte vänskapen mellan gårdens fosterbarn, Augusta och den förstfödde sonen på gården.
”Vår son kan inte vara i lag med en horunge!” skrek storbonden, som inte såg på vänskapen med blida ögon.
Att ta sig ett barn tar sin avstamp i en dragig stuga på Vikbolandet på 1800-talet och fortsätter en generation framåt. Här skildras hur barn kunde bli skilda från sina föräldrar och växa upp i andra familjer, på olika villkor. I berättelsen får vi också en aning om hur verkligheten kunde te sig för ensamma mödrar.
Att ta sig ett barn är en berättelse om mänskliga relationer, om makt och om den utsatthet som drabbar barn, när de tvingas bort från sina föräldrar. Den visar också hur starka band kan skapa förändring på oväntade sätt.

Yvonne Beckman
är uppvuxen i Stockholm, men har sina rötter i Östergötland. De flesta av sin barndoms somrar tillbringade hon i S:t Anna skärgård. Sin första skrivmaskin köpte hon med pengar hon tjänat en sommar i en kiosk i skärgården. Att ta sig ett barn är hennes debutroman.

"En bred relationsskildring från 1800-talets Vikbolandet i Östergötland – alltifrån fattigtorparnas elände till storböndernas makt och överflöd. Man kommer att tänka på Moa Martinsons klassiker med den skillnaden att hennes böcker var självupplevda." "Yvonne Beckman härstammar från Östergötland. Hennes debut är minst sagt lovande."

Ur BTJ:s recension publicerad i BTJ-häftet nr 11, 2019. Lektör Gull Åkerblom

Foto omslagets framsida, Yvonne Beckman, bearbetat av Gun Hammer.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-232-0
Format A5 148x210mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 298 s