Atremi
Varukorgen

Ekarnas tid

Blomberg, Lars

Bokpresentation

Ekarnas tid är en historisk berättelse som handlar om stormaktstiden, som efter Gustav Vasas tid växte fram i Sverige. En av de mest ärofyllda epokerna i svensk historia. De historiska beskrivningarna är baserade på fakta så långt som möjligt. Handlingen vävs ihop i en kombination av historiska fakta och fiktiva händelser.
Lars Blomberg vill beskriva 1600-talets miljöer, umbäranden och det kärva livet folk levde, samtidigt som lycka, välgång och framtidstro präglade tidsepoken.
Vi får följa två pojkar som föddes år 1600, och som tillsammans får vara med om äventyr och upplevelser, som de aldrig kunnat drömma om. De lyckades lösa en mordgåta och fick förmånen att bli skeppspojkar i den svenska örlogsflottan.
Följ deras öden bland annat när de är med om striderna mot den fientliga ryska flottan och hur de lyckas få fram ett avgörande meddelande till Sveriges befälhavare general Horn, under en kritisk period i kriget mot Ryssland. Under tiden följer vi också vardagslivets vedermödor hemma i Sverige, där kvinnorna fick bära ett stort ansvar, när männen var ute i strid.
De svenska kvinnorna visade ett fantastiskt ledarskap för att få gårdar, jordbruk och administration att fungera.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-23-1
Format A5(148x210)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2009
Upplaga 1
Antal sidor 92