Atremi
Varukorgen
Min släkt del 2

Erik-Erssläkten från Näs 3

Min släkt del 2

Wallin, Gränt

Bokpresentation

I föreliggande volym, del 2 av "Min släkt", berättar folkskolläraren, lokalhistorikern och släktforskaren Gränt Wallin om sin mormors släkt från hemmanet Näs 3 i Ytterlännäs socken i Ångermanland. Näs 3 har tillhört samma släkt i minst 400 år och torde vara en av de äldsta släktgårdarna i landskapet. Boken skildrar ättlingarna till Erik Ersson d y från 1800-talets första hälft fram till idag. Författaren bygger sin framställning på ett rikhaltigt muntligt traditionsstoff, som rikligt illustreras med gårds- och släktbilder samt släktdokument. Författaren tar sin utgångspunkt i gården före laga skiftet, som efter mer än ett decenniums förarbete blev genomfört i Näs by. Ägarbyten, amerikaemigration, sjukdomar och död blir några av trådarna, som bildar väven av människoöden, där Wallin med värme, humor och på ett seriöst sätt skildrar sin släkt. Boken är späckad med fakta, men samtidigt intressant och underhållande. Hembygds- och lokalhistoriskt intresserade kan i denna bok finna såväl underhållning som idéer för egen släktforskning och dokumentation.

Omslaget av Atremi

Pris: 0 kr

Slutsåld

ISBN 91-89527-09-7
Format A5 (148 x 210 mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband, enfärg
Tryckår 2002
Upplaga 1
Antal sidor 213
Relaterade artiklar
Min släkt del 4

Abraham Orsens från Finnkotan

Wallin, Gränt

Läs mer
Läs mer
Min släkt del 1

Per-Erssläkten från Huggning

Wallin, Gränt

Här berättar Gränt Wallin om sin morfars släkt, Per-Erssläkten, med utgångspunkt i hemmanet nr 1:6 beläget i byn Huggning i Säbrå socken i Ångermanland.

Läs mer
Läs mer
Min släkt del 3

Vallonsläkten Garneij Smedsläkterna Boija och Tjäder

Wallin, Gränt

I del 3 av "Min släkt" berättar Gränt Wallin om vallonsläkten Garneij. Vidare presenteras två smedsläkter Boijasläkten från Gålsjö och den ångermanländska smedsläkten Tjäder.

Läs mer
Läs mer