Atremi
Varukorgen

Framtiden som försvann

Essäer om arkitektur, stad och land

Jansson, Bo

Bokpresentation

Det verkade som om framtiden försvann när bostadsbyggandet minskade kraftigt i mitten av 1970-talet. Sättet att tänka kring utbyggnaden av våra städer gällde plötsligt inte längre. Det blev något av slutet för en utopisk framtidstro inom arkitektur och stadsplanering med rötter i 1800-talet och frågan är om framtiden någonsin kom tillbaka.
I boken Framtiden som försvann handlar den första essän om just detta. De andra fjorton essäerna handlar t ex om att använda trä i hus, att bygga kring en gård, att bygga nära vatten, att sitta i luften och att odla i staden men också om hus och form och om bilder och hus.

Författaren, Bo Jansson, är arkitekt och samhällsplanerare med lång och bred erfarenhet. Boken är den första i en planerad trilogi.

Text, teckningar och layout av Bo Jansson

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-102-6
Format G5 169x239 mm
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2015
Upplaga 1
Antal sidor 104 s
Relaterade artiklar

Att bo kvar -en idéskrift

Jansson, Bo

Författaren för fram olika idéer om hur bilder från den lokala naturen och kulturhistorien kan användas i hantverksproduktion. Skriften avslutas med en utblick mot andra länder, där jordbruket drabbas av klimatförändringarna.

Läs mer
Läs mer

Ljuset i tunneln

Jansson, Bo

Boken innehåller gott om idéer om hus och samhälle. Idéer om bostadsbyggande nu och i framtiden, om vad vi kan lära oss av det som byggdes för 60–70 år sedan och om tillfälliga bostäder.

Läs mer
Läs mer

Ljuset som försvann

Jansson, Bo

Tolv essäer som innehåller olika infallsvinklar till arkitektur och arkitekturhistoria.

Läs mer
Läs mer

Mjölby industrihistoria

Jansson, Bo

Boken ”Mjölbys industrihistoria” skildrar utvecklingen från den tidiga kvarnindustrin till dagens högteknologiska produktion.

Läs mer
Läs mer

Nya skisser - en idéskrift

Jansson, Bo

Ett inlägg i den debatt som borde föras om vad som kommer efter funktionalismen.

Läs mer
Läs mer

Om den hållbara staden

Jansson, Bo

Man brukar tala om ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, som här belyses med hjälp av exempel inom byggnader och fysisk planering.

Läs mer
Läs mer