Atremi
Varukorgen

Gränsland 1940-1945 (Andra upplagan)

Minnen från beredskapsåren

Hembygdsföreningarna i Lima, Rörbäcksnäs och Transtrand

Bokpresentation

I Gränsland 1940–45 finns ett hundratal intervjuer med människor som har berättat sina minnen från beredskapsåren. Deras berättelser handlar om följderna för Västerdalarna i och med Tysklands intåg i Norge den 9 april 1940.
Detta projekt drogs igång under våren 1997 och hade två delsyften. Det ena var att restaurera skansen i Fulunäs och göra den tillgänglig för besökare. Det andra syftet var att genom intervjuer bevara minnen och historier om hur det var att bo, arbeta eller att göra sin beredskap i Västerdalarna. Detta har för projektet inneburit en naturlig geografisk avgränsning; från Sörsjön i norr till Limedsforsen i söder.
Det är hembygdsföreningarna i Lima, Transtrand och Rörbäcksnäs som står bakom projektet. Under sommaren 1997 har vi intervjuat ortsbor och militärer som var här. Arbetet pågick under tre månader. Under den tiden har vi åkt runt i Dalarna och tagit upp intervjuer på band. Dessa intervjuer har sedan skrivits ner och redigerats. De intervjuade har själva berättat fritt ur sina minnen.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-176-7
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2017
Upplaga 2
Antal sidor 321