Atremi
Varukorgen

Ljuset i tunneln

Idéer om hus och samhälle

Jansson, Bo

Bokpresentation

Boken ”Ljuset i tunneln” innehåller gott om idéer om hus och samhälle. Idéer om bostadsbyggande nu och i framtiden, om vad vi kan lära oss av det som byggdes för 60–70 år sedan och om tillfälliga bostäder. Idéer om hus för kultur, natur och fritid som inte behöver bli så mycket dyrare bara för att de är fantasifulla. Idéer om en landsbygd som inte alls tynar bort och idéer om fördelen med att bygga i mindre orter, där kreativiteten är stor och där barnen kan få stora ytor utomhus att leka och spela boll på.   

Boken är den sista i en serie om tre böcker, författade av Bo Jansson, arkitekt och samhällsplanerare med lång och bred erfarenhet. Den första delen, ”Framtiden som försvann – essäer om arkitektur, stad och land”, utkom 2015, och den andra, ”Ljuset som försvann och andra essäer om arkitektur och arkitekturhistoria”, utkom 2016.

Omslagets framsida: "Organism" av Bo Jansson, förslag i arkitekttävlingen "Höghus på Söder" i Stockholm 1985.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-170-5
Format G5 (169x239mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2017
Upplaga 1
Antal sidor 64
Relaterade artiklar

Att bo kvar -en idéskrift

Jansson, Bo

Författaren för fram olika idéer om hur bilder från den lokala naturen och kulturhistorien kan användas i hantverksproduktion. Skriften avslutas med en utblick mot andra länder, där jordbruket drabbas av klimatförändringarna.

Läs mer
Läs mer

Framtiden som försvann

Jansson, Bo

I boken Framtiden som försvann handlar den första essän om när bostadsbyggandet minskade kraftigt i mitten av 1970-talet. De andra fjorton essäerna handlar t ex om att använda trä i hus, att bygga kring en gård, att bygga nära vatten ...

Läs mer
Läs mer

Ljuset som försvann

Jansson, Bo

Tolv essäer som innehåller olika infallsvinklar till arkitektur och arkitekturhistoria.

Läs mer
Läs mer

Mjölby industrihistoria

Jansson, Bo

Boken ”Mjölbys industrihistoria” skildrar utvecklingen från den tidiga kvarnindustrin till dagens högteknologiska produktion.

Läs mer
Läs mer

Nya skisser - en idéskrift

Jansson, Bo

Ett inlägg i den debatt som borde föras om vad som kommer efter funktionalismen.

Läs mer
Läs mer

Om den hållbara staden

Jansson, Bo

Man brukar tala om ekologisk, ekonomisk och social hållbarhet, som här belyses med hjälp av exempel inom byggnader och fysisk planering.

Läs mer
Läs mer