Atremi
Varukorgen

Lunds Timmer AB

Spolegatan J.A.Hedenskog

Werkström, Bo

Bokpresentation

En Lundahistoria som handlar dels om en förändrig av några kvarter i Lund längs Spolegatan. Dels om verksamheter som man idag ej längre kan se några spår av i gatubilden. Under en period av ungefär 60 år gavs där arbete och utkomst åt ganska många. Jag vill gärna berätta detta innan det helt faller i glömska eftersom det betytt mycket och givit många minnen åt mig, min familj och släkt.
Min morfar J. A. Hedenskog arbetade först på Stenkols och Foderämnes AB som låg på hörnet Spolegatan – Karl XII:s gatan mellan 1913–1921 senare som disponent på Lunds Timmer AB i Spolegatan mellan åren 1921–1958 till 76 års ålder. En period med förändring från hästtransporter till bilens intåg i Lund efter första världskriget.
Det var en arbetsplats som under årens lopp gav upphov till episoder som klokt nog återberättats och en del nedtecknats och återfinns under avd. anekdoter och en badresa på BLHJ-järnväg till Bjerred.
Jag har ej ägnat mig åt någon närmare källforskning utan skriften bygger på mina minnesbilder och familjens berättelser och bilder ur ett privat fotoalbum. Som mångårig medlem i föreningen Gamla Lund har jag i deras skrifter funnit en del material och även lånat en del bildmaterial. I Lunds arkivsamlingar i Ekska huset har jag genom M. Wickströms hjälp fått fram en del uppgifter liksom från Lomma museeförening.
Även om skriften är hållen i en mycket personlig stil hoppas jag att den skall kunna ha ett visst läsvärde för en del Lundabor.
Bo Werkström

Illustrerad sv/v En Aliberta-bok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-51-4
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limmad
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2010
Upplaga 1
Antal sidor 72 s