Atremi
Varukorgen

Mormors dagbok

1953-1961

Gustafsson, Gunnar

Bokpresentation

Vad är meningen med en dagbok? Traditionellt brukar en dagbok vara hemlig. Det fanns dagböcker med lås så att bara författaren skulle ha tillgång till dem. Men vad händer när nedtecknaren inte längre är i livet och boken finns kvar? Alternativet är att nedtecknaren förstör det skrivna och allt är för evigt borta. Då vore det (nästan) helt onödigt att skriva.
 Jag hoppas att Mormor i sin himmel ville att efterlevande skulle läsa om det som hänt i hennes liv, sorg, glädje och arbete. Att Jag fick låna lådan med almanackorna som stod där den länge stått i köksskåpet av Hans är jag djupt tacksam för. Idag är böckerna för evigt borta.
 Boken är ett tidsdokument över den här tiden på gården och hur man levde då. Betänk att utöver det arbete som är nedtecknat sköttes korna, varje ko tog omkring 1 timmes arbete varje dag och man hade hela tiden 5 till 8 kor. Några av Mormors övriga släktingars öden och äventyr har jag också infogat i slutet av boken. Några av dessa människors historier är en del av resultatet i min släktforskning sedan 25 år.

En Alibertabok. Mormor som skrivit dagböckerna hette Lydia Karlsson, se omslagsbild. Illustrerad.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-302-0
Format G5 (169 x 239 mm)
Inbindning Trådbundet kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2021
Upplaga 1
Antal sidor 286