Atremi
Varukorgen

Så blev mitt liv

Drangel, Kristoffer

Bokpresentation

Kristoffer Drangel föddes på en större gård, Väsby Säteri, som lillebror till tre färgstarka storasystrar som tidigt begav sig ut i världen. Han växte upp som ett ensambarn, omgiven av tjänstefolk. Han fick lära sig rida, jaga och köra bil i de tidiga tonåren, under kriget.
 Läroverket i Linköping och fyra år på internatet Solbacka lärde honom kamratskap. Ett par år på företagets kontor i Stockholm fick honom dock att längta efter en annan tillvaro. Som ung bruksdisponent på familjens pappersbruk fick han chansen. Där kom han att verka i femton år som driftig och självlärd tekniker, som såg till att Brukets produktion mer än fyrdubblades under hans ledning.
 Men Bruket såldes, och han fick en senkommen chans att bli flygare. Han blev flyglärare, taxipilot och charterpilot i en tid av turbulens inom branschen. Under några år drev han sitt eget charterbolag, med flygningar över hela Europa, med plan som hade uppnått sin ålders höst med råge.
 På äldre dagar fick han utlopp för sitt stora intresse för bilar och motorer, då han tillsammans med sin son Eric importerade bilar från andra sidan Atlanten.
 Förutom flyg och bilar har Kristoffer under åren, tillsammans med sin livskamrat Anna, ägnat sig åt havssegling och tillbringat ett kringflackande år i USA.
 Kristoffer Drangel har nu fyllt 90 år. Hans rastlösa läggning och benägenhet att chansa har givit hans skyddshelgon S:t Kristoffer gråa hår. Men han kör fortfarande sin stora pickup med ungdomlig otålighet. Här är berättelsen om hans omväxlande liv, hans stora kärlek till flyg, bilar och havet – och om ett stort antal människor som han har mött längs vägen.

Illustrerad En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-242-9
Format G5 (169 x 239 mm)
Inbindning Tråbunden kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 289