Atremi
Varukorgen

Skeppsås kyrkogård

Till minnet af de som här vila

Andersson, Alice

Bokpresentation

Kyrkogården är en minnenas och eftertankens plats. Stanna upp, tänk efter var du är. Här vilar våra förfäder från medeltid till nutid. Kyrkogården är en del av Skeppsås historia.
Jag vill med min forskning om kyrkogården visa att graven inte bara är en sten med ett namn. Jag har forskat fram lite personhistoria om de som vilar där. En del personer finns mycket att skriva om, andra mindre. Du kan läsa om den gamle mannen som ej hade några bröstarvingar utan testamenterade sin kvarlåtenskap till sin hushållerska och de fattiga i Skeppsås. Om den lilla flickan som blev mor- och faderslös när hon var blott fyra år, då flyttade hon till fattighuset vilket blev hennes hem hela livet. Hon dog på ålderdomshemmet i Skeppsås.
Min förhoppning med denna bok är att den blir en minnenas bok. En tröst för äldre människor som har svårt att besöka kyrkogården. De skall med hjälp av den i tankarna göra ett besök hos nära och kära på Skeppsås kyrkogård. Boken ska betraktas som en ”klippbok” och kvalité på bilder och text är inte alltid den bästa.
Ett varmt tack till anhöriga och gravrättsinnehavare som bidragit med porträtt och uppgifter på de som här vila. Tack till teol. kand., fil. kand. Göta Johansson och fil. kand. Sune Ljungstedt för all hjälp.

Alice Andersson

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-85487-99-8
Format A 4 (210x297)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2008
Upplaga 1
Antal sidor 224