Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Hopp från trampolin

Mitt liv som flicka, kvinna och präst

Nisser, Ulla

Bokpresentation

Hoppa! Hoppa nu! hörde jag kamraterna ropa. Är du feg eller?
 Där jag balanserade ytterst på kanten av trampolinen kunde jag knappast urskilja vattenytan. Den var alldeles för långt ner och jag tvekade en stund. Så tog jag språnget ut i det okända. Vattnet tog emot mig. Jag sjönk djupt ner men lyftes upp igen av en kraft som bar mig. Tolv år var jag och ville visa mina klasskamrater att jag inte var rädd.
 1968 prästvigdes jag i Uppsala domkyrka, tio år efter det omdiskuterade beslutet om kvinnors behörighet till prästämbetet. Vad väntade mig och hur vågade jag?
 Min bok Hopp från trampolin handlar om mitt liv; om barnets lek och allvar, om tonåringens uppror och sökande efter identitet och om den vuxna kvinnans och prästens tro och tvivel, förhoppningar och missmod, glädje och kamp. Ibland ställs jag inför val i livet som bara är mina egna. Ibland finns det inget annat att göra än att våga satsa, kosta vad det kosta vill.

Till hjälp i skrivandet har jag haft Linköpings Senioruniversitets ”Skriv ditt liv”-cirklar och föreningen Liv i Sveriges distanskurs. Genom cirklarna har jag fått värdefull hjälp med innehåll, utformning, språk och korrekturläsning av både lärare och kursdeltagare.

Omslag: Per Nisser

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-141-5
Format 138x210mm
Inbindning Trådbunden, kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 290 s