Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Hundassisterad terapi

för unga med funktionsnedsättningar. Metoder och effekter.

Wahl, Stina; Wikström, Elin; Broman, Monica i samarbete med Ericson, Maria och Rönnmark, Lars

Bokpresentation

Hundassisterad terapi kan vara till stor glädje och hjälp för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar. Det visar denna studie genomförd vid Habiliteringen, Bräcke diakoni. Förutom välbefinnande i samspel med terapihunden främjar terapisituationen motivation till träning av motoriska förmågor och kommunikation, stärker kroppsuppfattning och självkänsla samt underlättar socialt samspel. Terapistunden ger glädje i tillvaron och är något som de unga ser fram emot.
  I boken beskrivs arbetssättet för hundassisterad terapi, såväl för terapiteamet som för terapihundarna. Målsättning och det praktiska genomförandet skildras i åtta fallstudier och effekterna har analyserats med hänsyn till vad de betyder för deltagarna. Även terapeuternas och hundekipagets förfarande i terapin redovisas. Slutligen diskuteras de betydelsebärande delarna i den hundassisterade terapin.
 Boken vänder sig till dig som är nyfiken på effekter av hundassisterad terapi, vill introducera hundassisterad terapi i vård- och omsorgsarbete eller till hundförare som vill lära sig mer om hur hunden kan vara en resurs i arbetet.
 Vi hoppas ni skall ha stor glädje och nytta av att läsa denna bok!

Bild omslag: Henrik Sandsjö
I samarbete med Stiftelsen Bräcke Diakoni

Pris: 220 kr

Slutsåld

ISBN 978-91-7527-136-1
Format G5 (169x239mm)
Inbindning Trådbunden, kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 188 s