Atremi
Varukorgen

Våra böcker

I prästkappa dold

Sjögren, Ulla

Bokpresentation

Möt det oväntade – fyllt av dramatik och spänning ...
Kan de döda höra?
Är kyrkan världens äldsta, nu levande, företag och karriärstege med Gud som försäljningsargument, där prästerna ägnar sig mer åt skrivbordsjobb än åt människor, och döljer yrkessjukdomarna med missbruk?
Hur ser kvinnomisshandeln ut egentligen?
Varför väljer en del att bli präster?
Vem är hon, kvinnan som så gärna vill tillrättavisa prästen? Hon som tycks känna till prästens väl förborgade hemlighet – missbruket. Vem är det som har skvallrat?
Vad är det egentligen för kärlek som både kvinnan och religionen omhuldar, och talar om?
Är det ett val i prästens livsföring som kvinnan försöker framtvinga?
Är det verkligen religionen som är det dominerande inslaget i prästens vardag – en egen värld i världen?
Här är den – hela den tragiska berättelsen om prästen som hamnade i kläm mellan såväl stjärntecken som känsloliv, om händelser utanför hennes egen kontroll som skulle komma att leda fram till något alldeles oväntat, en berättelse sprungen ur en rad verkliga händelser som har berört många människor på olika platser. Ingen pekas ut, de rutiner som beskrivs i berättelsen är allmängiltiga inom den kyrkliga vardagen och de platser och orter som beskrivs är en samlad bild av hur det skulle kunna se ut. Om någon tycker sig känna igen sig visar det att problemet som berättelsen tar upp är vanligare än någon tror.
Vem är hon egentligen, församlingsprästen?
Sammantaget är berättelsen byggd på sanna händelser jag har stött på under min mångåriga yrkesbana som journalist i Sverige, hämtade från Bygdeå i norr till Ystad i söder och som nu har resulterat i en sammanhängande, oväntad och överraskande, berättelse.

Omslagsbild: Maria Ullbors En Alibertabok

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-084-5
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 231 s