Atremi
Varukorgen

Våra böcker

gruva

Inte bara en gruva

Sagan om Lamco - Svensk Industris största satsning i Afrika

Wijkström, Olle

Bokpresentation

Lamco var en av de allra största investeringar som någonsin gjorts i Afrika. Lamcoprojektet engagerade under sin drygt 35-åriga verksamhet tiotusentals liberianska anställda samt yrkesmän och experter från stora delar av världen. De anställda svenskarna och deras familjer beräknas ha uppgått till fler än femtontusen.
Det internationella gruvprojektet kom till stånd tack vare djärva investeringar som gjordes av Gränges och andra svenska företag. I Inte bara en gruva berättar dåvarande chefen i Liberia, Olle Wijkström, om företagets historia från tillkomsten fram till det händelsedigra slutet då siste man lämnade Nimba.

Olle Wijkström har bakom sig en lång karriär som internationell företagsledare. Under tio år var han VD för gruvföretaget Lamco i Liberia. Därefter VD för skogsföretaget Papyrus i Sverige, chef för Investors dotterbolag i Amerika samt chef för den Svensk-Amerikanska Handelskammaren i New York.
Under sin tid i Afrika tilldelades han ett flertal utmärkelser. Bl. a. utnämndes han till hedersdoktor vid två universitet. Under sin tid i Amerika verkade han också som styrelseledamot i ett tiotal svenska dotterbolag i USA.

Pris: 0 kr

Slutsåld

ISBN 91-85487-04-x
Format A5 (148 x 210 mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2006
Upplaga 1
Antal sidor 128