Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Kvinnan med de gula ögonen (Paket del 1 och del 2)

Martinsson, Jonas

Bokpresentation

Transsylvanien 1811. Den unga adelsdamen Alexandra Erdélyi blir brutalt överfallen, våldtagen och – som det verkar – mördad av en mystisk landstrykare. Efter tre dagar i gränslandet mellan liv och död vaknar Alexandra upp bara för att tvingas fly från en mobb av bybor som fruktar att hon återuppstått som vampyr. Hon beger sig till släktingar i Buda där hon snart drabbas av våldsamma konvulsioner och fruktansvärda smärtor. När hon genomlidit dessa prövningar har hon begåvats med övermänskliga krafter och en intensiv hunger efter blod. Snart tvingas hon ge sig av och hon vandrar ut på den ungerska pusztan, på väg att drivas till vansinne av den omänskliga hungern.
Sverige nutid. En till synes ung kvinna angriper och för bort en man som dömts för upprepade våldtäkter på sin egen dotter. När kriminalkommissarien Rolf Hansson undersöker försvinnandet närmare upptäcker han att ett stort antal våldsbrottslingar försvunnit spårlöst de senaste åren.
Några dagar senare träffar KTH-studenten Emil Andersson en vacker, gåtfull kvinna på nattklubben Gothic Night och han inleder ett förhållande med henne utan att ana vem – eller vad – hon egentligen är.
Efter att Alexandra avslöjat sin blodisande hemlighet slits Emil mellan kärleken till sin flickvän och sina moraliska betänkligheter över att vara tillsammans med en massmördare. När Emil återigen får se sin väna flickvän förvandlas till en rasande mandråpare ställs hans dilemma på sin spets. Samtidigt får den hämndlystne vampyrjägaren Ulrich von Elsing en ledtråd efter sin fars mördare som leder till Stockholm. Genom att ingå en allians med Sveriges mäktigaste maffiaorganisation – vars andreman fallit offer för den kvinnliga vampyren – lyckas Ulrich von Elsing spåra upp Alexandra och sällskapet av vampyrjägare drar sig inte för att spilla oskyldigt blod för att förgöra vad de betraktar som en avskyvärd styggelse.  Alexandra tvingas möta sina fanatiska fiender i en strid på liv och död och ge monstret inom sig fria tyglar för att bevara det som finns kvar av sin mänsklighet.

Omslag av Dave Groshelle.
En Alibertabok.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-080-7
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbindning
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 502+424 s
Relaterade artiklar

Kvinnan med de gula ögonen del 1

Martinsson, Jonas

Transsylvanien 1811. Den unga adelsdamen Alexandra Erdélyi blir brutalt överfallen, våldtagen och – som det verkar – mördad av en mystisk landstrykare.

Läs mer
Läs mer

Kvinnan med de gula ögonen del 2

Martinsson, Jonas

Efter att Alexandra avslöjat sin blodisande hemlighet slits Emil mellan kärleken till sin flickvän och sina moraliska betänkligheter över att vara tillsammans med en massmördare.

Läs mer
Läs mer