Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Landet Vädermark Beowulfs Swiorice, del 2

Råsled, Bengt

Bokpresentation

Utveckling i Beowulfs Swiorice och övriga Götland speglad genom historia, forntidsgeografi, folkvandringar, internationella relationer, makt, samhällsutveckling och embryon till det blivande Sverige.
Författaren Bengt Råsled har funnit ett starkt intresse för Götlands forntidshistoria genom att söka sannolika, logiska och trovärdiga skeenden under landskapets forntida perioder. Bristen på källmaterial har medfört att studien som består av denna del, Landet söder om Vänern tillsammans med del 2, Landet Vädermark Beowulfs Swiorice, är att betrakta som arkeologisk och tidig historisk forskning.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-073-9
Format G5 (169x239mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 248 s
Relaterade artiklar

Götalands forntidshistoria Bokpaket 3 delar

Råsled, Bengt

Del 1: Landet söder om Vänern Del 2: Landet Vädermark Beowulfs Swiorice Del 3: Götalandshypotesen under forntid – högmedeltid i paket

Läs mer
Läs mer

Götalandshypotesen under forntid – högmedeltid

Råsled, Bengt

Svearikets vagga stod i landet söder om Vänern !

Läs mer
Läs mer

Landet söder om Vänern, del 1

Råsled, Bengt

Makt och samhällsutveckling i Västergötland och övriga Götland speglad genom geologin, arkeologin, myten och religionen.

Läs mer
Läs mer

Lexikon Västergötlands tidiga historia

Lindblom, Verner Råsled, Bengt

Västergötlands utomordentligt betydelsefulla och fascinerande tidiga historia. Ett lättillgängligt hjälpmedel i sökandet efter kunskap om vårt landskaps forntid och medeltid.

Läs mer
Läs mer

Vitbok

Lindblom, Verner Råsled, Bengt

Det finns en del att säga om gårdagens och dagens arkeologers och historikers sätt att behandla forntiden – eller att "icke behandla" – främst Västergötland och Götalandskapen.

Läs mer
Läs mer