Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Lilly minns

sitt långa och händelserika liv, berättat för:

Swanberg, Lena Katarina och sönerna (red.)

Bokpresentation

Lilly Norfeldt, född Hjalmarsson, föddes den 17 maj 1923, i Gamla Klockaregården i Årstad. Hon kom att färdas långt bort från sin hemby: Lilly bodde i London efter kriget, hon arbetade även i Paris och hon var i några år bosatt på ön Curaçao i Västindien. Dock glömde Lilly aldrig sin lyckliga uppväxt.
Lilly gifte sig med civilingenjör Bernt Norfeldt, Göteborg, ägare till Läskedrycksfabriken Ägir. Paret fick tre söner, Stig, Per och Sven.
 
  ”Detta är helt och hållet min egen bok. Det är jag som minns, ingen annan, och detta vill jag verkligen understryka. Världen och vardagen har förändrats otroligt under mitt snart hundra år långa liv. Jag vill berätta hur det var och hur det blev just för mig och de mina.
Min livsberättelse börjar i ett statartorp på den halländska landsbygden, men i kraft av mitt goda humör, min arbetsvilja och min äventyrslystnad tog jag mig långt ut i världen. Det var som att jag hade en hunger efter kunskap och upplevelser, och livet har skänkt mig så mycket. Jag känner innerlig och djup glädje över mitt långa, innehållsrika liv.
Det finns mycket i samtiden som jag undrar över. Men det som består, och som jag tror är själva grunden för ett gott liv, det är kärlek, tillit och generositet. Varje liv som varar länge nog kommer rymma såväl glädje som sorg, så även mitt liv. Jag har gjort så gott jag har kunnat. Mer kan ingen begära. Min tacksamhet är stor.
Jag vill önska er alla god läsning. När livet erbjuder er spännande möjligheter, hoppas jag att ni gör som jag och tackar ja.”
– Lilly Norfeldt, 95 år

 

 

 

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-226-9
Format 150 x 230 mm
Inbindning Trådbundet, kapitäl
Omslag Hårdband i färg, med omslag
Tryckår 2018
Upplaga 1
Antal sidor 245