Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Livet på tingsrätten

En domstolssekreterare berättar

Thorstensson, Berit

Bokpresentation

Livet på tingsrätten är en lika saklig som personlig redogörelse för en domstolssekreterares upplevelser under två dussin år. Från första bänk får vi bl.  a. följa uppmärksammade rättegångar mot Lars-Inge Svartenbrandt och Clark Olofsson. Boken är samtidigt ett tidsdokument över tingsrättens utveckling och datorisering. Lysande personligheter passerar revy: sekreterare och rådmän av den gamla stammen, egensinniga och flitiga notarier, moderna lagmän med orubblig tro på rationaliseringar, samt ett inkännande porträtt av en prestigelös domare.
 I centrum står domstolssekreteraren, hennes arbetsuppgifter och hennes iakttagelser, hennes självövervinnelser och insikter om vem hon är och vilka krafter som skapat henne. Vi möter en människa som vill utvecklas och som vill berätta om sitt yrkesliv.
 ”Jag har skrivit för alla människor som är intresserade av hur en tingsrätt fungerar. Men framförallt har jag skrivit för alla de kvinnor, som i någon mån delar mina upplevelser, och för alla de som kommer efter mig i sekreteraryrket. För att de genom mina erfarenheter ska få mod och styrka att utvecklas i sitt arbete och kanske våga skriva om det. Jag vågade.”

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-036-4
Format A5 (148x210 mm)
Inbindning limbindning
Omslag mjukband i färg
Tryckår 2013
Upplaga 1
Antal sidor 234 s