Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Lutfisk

Boken om

Östergötlands Lutfiskakademi

Bokpresentation

Lutfisk. En sedan mer än fem hundra år tillbaka uppskattad rätt, som genom seklerna avnjutits vid årets alla kalas och viktiga helger. Numera har den sin givna plats även i vardagen och bidrar i sin enkelhet till att göra den till en fest. Det känns äkta, värdigt och nästan lite högtidligt att sätta sig till bords för att njuta av en rätt, som är en del av vårt kulturarv. Att tillredningen bygger på vår äldsta förvaringsmetod, att torka råvaran, visar också på äldre tiders klokskap vid hanteringen av mat. En klokskap som förtjänar respekt och att bevaras in i framtiden.
Ät den på Lutfiskens dag – fredagen före Alla helgons dag, vid julens högtider, kanske en söndag i mars eller varför inte i försommartid, med färskpotatis och de första härliga primörerna!

Med denna bok vill Östergötlands Lutfiskakademi dokumentera, entusiasmera och sprida kunskapen om lutfisken. Med historik, traditioner och läckra recept, både klassiska och nya, med överraskande smaker och tillbehör, hoppas vi ge dig som läsare inspiration och kunskap att föra traditionen kring lutfisken vidare.
Trevlig läsning och matlagning!
Östergötlands Lutfiskakademi

Red: Gudrid Hansen Foto om ej annat anges: Bo Bäckman

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-243-6
Format 210x225 mm
Inbindning Tråbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 120