Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Min fågel sjunger i skymningen

Dikter

Bruzæus, Lena

Bokpresentation

Min fågel sjunger i skymningen är en samling dikter inspirerade av vardagshändelser och naturens skiftningar  men också av händelser i världen och möten med människor och platser.
 Mörkt och ljust, glädje och sorg, vänskap, kärlek, vardagen, världen omkring möter i dikterna.  Det som på ytan handlar om något ganska vardagligt vänds ofta till något djupare och starkare och kan förstås på olika sätt. Den som läser eller lyssnar blir på så sätt medskapare.
 Dikterna är samlade under olika rubriker som Smultrondagar, Låt oss stanna en stund, Världen omkring, Från mörker till ljus.
 ”Jag skriver av alla möjliga anledningar: för att jag bara är så lycklig en ljuvlig vårdag; för att jag sörjer någon eller med någon, eller för att jag behöver sätta ord på händelser nära eller långt borta som berör mig väldigt starkt.”
Lena Bruzæus är lärare i svenska och har arbetat på Folkuniversitetet i Lund, på University of Melbourne i Australien, och på Malmö högskola. Hon är också läroboksförfattare och har gett ut flera läromedel i svenska.
 Dikter har Lena skrivit under lång tid och publicerat i olika tidskrifter och tidningar. Hon har även haft ett flertal poesi­läsningsaftnar med musik i Skåne och Östergötland. Min fågel sjunger i skymningen är hennes första diktsamling.

Omslagsbild Tore Hagman

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-093-7
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2014
Upplaga 1
Antal sidor 123 s