Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Minnesbilder från Papua Nya Guinea

Håkansson, Tony

Bokpresentation

Här i byn längs Sepikfloden påpekade kvinnan med de utsugna brösten att hon önskade gifta sig med Tony Håkansson. Tony svarade att han hade många hustrur tidigare, så han kunde inte försörja fler. Med den informationen nöjde sig kvinnan. En man som redan gav flera kvinnor ett gott liv, förstod hon.
Under två perioder fick Tony Håkansson möjlighet att ta del av vardagen bland medborgare i Papua Nya Guinea. Första gången kom han till landet för att delta i en konferens om krokodiler. Ett möte som introducerade Tony till avlägsna trakter i Papua Nya Guinea. Nästa upplevelse blev längre i samband med ett arbete som praktiker och informatör i huvudstaden Port Moresby.
I landet finns fortfarande geografiska områden som är mycket svåra att nå. Den som inte färdas med flyg ovan berg och dal, eller i kanot på flod, utmanar sina krafter. Och när paradisfåglar en tidig morgon sitter i en gren, frivisad mot himlen, känns paradiset nära. Så vackert! Nationen är full med kontraster av olika slag. Landet är osannolikt intressant som upplevelse.
Det här häftet innehåller några ganska direkta utdrag från dagboksanteckningar som Tony Håkansson skrev för några år sedan. Allting är idag kanske inte helt relevant, men det är inte meningen att detta skall vara en dokumentär i bladformat. Orden är spontana, sprungna ur stunders ögonblick. Minnesbilderna härstammar från människor som har berättat, från tryckta ord som dagstidningar, turistbroschyrer och andra ordförmedlare. Det mesta är dock hämtat ur Tony Håkanssons egna, noterade dagboksrader.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-85487-48-6
Format A4 (297 x 210 mm)
Inbindning Spiral
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2007
Upplaga 1
Antal sidor 12