Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Mitt liv

Collage av släkt, platser, personer och minnen.
Från Kalmar till Hammarby Sjöstad.

Leonardson, Margareta

Bokpresentation

Hur roade man sig som tonåring i en småstad som Kalmar på 1950-talet? Kalmar som i mitten av 50-talet låg långt från storstadens nöjen. Kalmar som låg, vad jag upplevde, vid världens ände och där vägarna tog slut. Till och med tågen stannade och vände där. Ville man komma vidare öster ut fick man ta färjan över till Öland eller Gotland och där slutade Sverige.
Hur förändrades arbetslivet och levnadsstandarden för kvinnor och män under 1970-talet och framöver? Inom arbetsrättsområdet tillkom flera nya lagar. Förstäder byggdes ut. Fler kvinnor fick större utrymme på arbetsmarknaden. Datorisering av offentliga förvaltningar och den privata marknaden påverkade och förändrade också arbetslivet. Jag berättar om mina fantastiska år i denna utveckling i det moderna Sveriges framväxt.
Hur förändrades boendet genom den ökade välfärden? Jag berättar bland annat om mitt och min mans olika boenden från en etta på Gärdet i Stockholm till villa i Täby. Likaså skriver jag om vilka tidstypiska maträtter vi lagade och om olika släktträffar med den nya generationen.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-66-8
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2011
Upplaga 1
Antal sidor 185 s