Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Norra Vi, del 2

Berättelser om människor och händelser i en bygd

Norra Vi Hembygdsförening

Bokpresentation

Norra Vi Hembygdsförening vill med sina två bygdeböcker förmedla kunskap om tidigare generationers liv och förutsättningar. Historien och därmed utvecklingen är en pågående process som snabbt förändrar livets betingelser. Ett människoliv är kort i detta sammanhang. Namn, händelser och förutsättningar förlorar sig snabbt i glömskans mörka vrår. Våra föregångares vardagsliv, det inte så märkvärdiga, tenderar att bli osynliggjort. Det sista århundradets snabba utvecklingstakt gör också att dagens ungdomar knappast kan föreställa sig, än mindre förstå, att det funnits en tillvaro utan TV, datorer och mobiltelefoner.
 I dag uppmanas vi att leva i nuet och "ta vara på dagen". Var och en är sin egen lyckas smed. I denna jagcentrerade värld känns det än viktigare att lyfta fram de människor, som byggt vår välfärd. Deras minnen och berättelser ger oss en tankeställare. Vi och kommande generationer får inte glömma att framtiden byggs på de enskilda människornas förmåga att leva i harmoni med varandra i en värld som betonar samarbete mer än individualism.
 Denna bok liksom den föregående innehåller fristående berättelser, som med fördel kan läsas oberoende av varandra. Vi hoppas att boken ska vara till glädje för både gamla och unga.

Boken Norra Vi del 2 introduceras den 14 april i Norra Vi Församlingshem kl 14.00

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-86129-95-8
Format G5 (169x239mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 356 s
Relaterade artiklar
Norra Vi

Norra Vi

Norra Vi Hembygdsförening

Kunskap om socknen, dess förutsättningar och människorna som har levt sina liv inom dess gränser.

Läs mer
Läs mer

Norra Vi konfirmandbok

Norra Vi Hembygdsförening

Boken har ambitionen att lyfta fram de ungdomar i Norra Vi som blivit konfirmerade under 1900-talet.

Läs mer
Läs mer