Atremi
Varukorgen

Våra böcker

pala pala

Pala Pala - färd mot atollen

Hindersson, Georg I.

Bokpresentation

Tre unga män med helt olika bakgrund möts på Kastrup. De bordar ett plan som är destinerat till Hongkong, där de ska mönstra på båten M/S Igadi.
Redan på väg ut mot fartyget som ligger till ankars, får de tre unga männen syn på en vacker djonk. Så småningom förverkligar de drömmen om att äga just en sådan. De startar eget och köper en stormskadad djonk. Den får namnet Silver Cloud. De fyller båtens lastrum med varor som kan tänkas vara efterfrågade ute på öarna, och har god hjälp av förre ägaren Hakka, som följer dem på färden. Med Hakka följer vidskepligheten, som nordborna betraktar som nonsens men som för lokalinvånarna är blodigaste allvar. Silver Cloud har nämligen dåligt rykte efter stormskadan och klassas som otursbåt.
Heikko är kapten ombord och sköter navigeringen. Wallter är företagets vd och den som ordnar pengarna. Röde Jens sköter snacket och är en hård förhandlare i byteshandeln.
Till slut når de atollen Pala Pala, en liten pärla i Stilla havet, och öborna välkomnar dem med öppna armar. Männen anländer strax innan det är dags för den omtalade fullmånefesten. Öns kultplats är viktig för öborna, vilket påverkar det fortsatta händelseförloppet. Heikko, huvudpersonen, upplever skönheten när den är som allra vackrast, men också livets hårdhet i sin allra värsta skepnad.

Författaren Georg I. Hindersson är sjökapten med många års yrkeserfarenhet. Bland annat arbetade han två år på Fjärran Östern. Sedan tidigare är han känd för noveller med maritimt innehåll samt för romanen "Röd Sand" som utgavs våren 2005. Med sitt målande språk ger han läsaren en stark känsla av närvaro. "Pala Pala - färd mot atollen" är den andra fristående delen i en tänkt trilogi.

Boken utgiven i samarbete med Bokförlaget Mekong.
Grafisk formgivning av bokens omslag: David Hindersson och Ewa Ström.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 91-89527-87-9
Format G5 (169 x 239 mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2005
Upplaga 1
Antal sidor 332
Relaterade artiklar
Röd Sand

Röd Sand

Hindersson, Georg I.

En spännande berättelse om hur stormen drabbar olika människor på olika platser. Bland annat på Vestlandet i Norge, på den engelska ön Canvey, på det holländska fastlandet och i Nordsjön.

Läs mer
Läs mer