Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Skärvor mellan Arco och Pizzicato

Självbiografi och Antologi av

Rylander, Arne

Bokpresentation

Åtskilliga är de artister Arne Rylander ackompanjerat under åren. Namn som Lasse Dahlqvist, Monica Nielsen, Snoddas och många fler minns Arne med glädje.

En annan epok som Arne gärna drar sig till minnes är tiden med Skånska Lasse kavalkaden. Skånska Lasses dotter Margit, Bosse Brunberg, Bengt Palmqvist och den glade basspelaren Arne drog land och rike runt med Skånska Lasses rika repertoar såsom Johan på Snippen, Motorcykelvisan, Elektricitetsvisan, för att nämna några.

Det var en underbar tid säger Arne och minns att på de flesta platser man besökte kom det alltid fram någon ur publiken som i sin ägo hade någon visa ur Lasses produktion. Arne minns också många glada engagemang med Skånska Lasse showen på Skansen i Stockholm eller hos Myggan Eriksson på Liseberg i Göteborg.

Arne nämner också med en viss stolthet, trots sin blygsamhet i övrigt att han under åren fått glädje att ”spela med stråke” d.v.s. spelat med i Mjölby Musiksällskap, Stadsmusikkåren samt varit engagerad i kyrkomusiklivet i Mjölby i mera klassiska och seriösa sammanhang.

Åtskilliga är de musikresor till utlandet, som Arne deltagit i. Länder som Tyskland, Österrike, Frankrike, England för att nämna några har fått njuta av Arne Rylanders drivande kontrabasspel.

En annan sida av Arne, kanske något okänd för oss Mjölbybor är hans poetiska ådra. Han har under alla år skrivit dikter, som han i sin självkritik aldrig låtit publicera förrän nu.

Omslagets foto taget av Thure Sällberg

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-167-5
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Trådbunden, kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 140
Relaterade artiklar

Musik i Mjölby

Föreningen Musik i Mjölby, redaktörer

Det som 2008 började som en liten skärmutställning på Mjölby hembygdsgård slutade med en bok på 384 sidor.

Läs mer
Läs mer