Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Släktberättelser från Misterhult

Något om Britta Holmbrings härkomst

Holmbring, Jan-Åke

Bokpresentation

Författaren har sammanställt sådant som skulle kunna vara av intresse till en liten bok och försökt, att illustrera detta med gamla fotografier, som ytterligare berättar om livet i Släthult och Misterhult förr i världen.
I de inledande avsnitten är det Britta själv som berättar om sina minnen från barndomen och om livet i Misterhult, då hon växte upp. Det var en stor skara av närstående familjemedlemmar, som omgav henne och som kom att betyda mycket för henne och hennes framtid. Det var – som hon själv skriver – något av en storfamilj, som hon fick växa upp i.
De följande avsnitten grundas dels på intressanta episoder, som hittats i domböcker från tingen i Tunaläns härad, dels på återfunna amerikabrev och gamla fotografier, som av vissa skäl gömts undan till modern tid. Till sist har några anteckningar bifogats om den förste i släkten, som levde i Släthults by.

Författarens förhoppning är att innehållet skall vara av intresse för dem som idag lever och bor i Misterhult eller har anknytningar till släkten och bygden.

Illustrerad i sv/v.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-000-5
Format A5 (148x210mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 87 s
Relaterade artiklar

Att sikta mot stjärnorna

Holmbring, Jan-Åke

n bok om författarinnan Maria Durling 1867-1950

Läs mer
Läs mer

Med småländska rötter

Holmbring, Jan-Åke

Jag önskar med detta kunna ge läsaren en liten uppfattning om alla de småländska förfäder, som i gångna tider levat och verkat före oss, hur de levde, hur vardagen gestaltade sig för dem och vilka sorger och glädjeämnen de upplevde. (Författaren)

Läs mer
Läs mer
Mellan verklighet och dikt.jpg

Mellan verklighet och dikt

Holmbring, Jan-Åke

Hedvig Swedenborg, född Tamm, (1872-1962) var en ovanlig kvinna för sin tid och för sin klass. Hon gick i mångt och mycket sina egna vägar och tycktes inte ta särskilt stor hänsyn till rådande konventioner.

Läs mer
Läs mer
Ätten Tham

Ätten Thams äldre tyska grenar

Holmbring, Jan-Åke

Läs mer
Läs mer

Örlogsteknik och orgelmusik

Holmbring, Jan-Åke

En bok om marinöverdirektör Johannes Lindbeck 1873-1929

Läs mer
Läs mer