Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Socialistiska tankar om omvärlden

Texter i urval 2009–2023

Widén, Peter

Bokpresentation

Socialistiska tankar om omvärlden innehåller ett urval artiklar skrivna mellan 2009 och 2023. Texterna behandlar problem som den internationella socialistiska arbetarrörelsen har att hantera.

Peter Widén är pensionerad metallarbetare och sedan mer än 60 år tillbaka aktiv inom arbetarrörelsen. Texterna har tidigare varit införda i olika publikationer så som tidskriften röda rummet, veckotidningen Internationalen, den röd-gröna ?nättidningen eFOLKET och i bloggen Pepprat Rödgrönt.
 Widén är själv medlem i Socialistisk Politik och Vänsterpartiet liksom i eFOLKET:s redaktion. Av Widén har tidigare utkommit ”Svart historia. Slaveri – rekonstruktion – återförslavning” en bok om afroamerikansk historia. (Bokförläggarna Röda Rummet 2021).

Pris: 100 kr

ISBN 978-91-7527-374-7
Format 125x200 mm
Inbindning limbunden
Omslag mjukband i färg
Tryckår 2024
Upplaga 1
Antal sidor 128
Relaterade artiklar

Historia som motstånd

Blomqvist, Håkan

I antologin förenas ett drygt tjugotal populärhistoriska artiklar med anknytning till socialism och arbetarhistoria från olika publikationer under ett antal år. Författaren är historiker knuten till Samtidshistoriska Institutet vid Södertörns hög

Läs mer
Läs mer

Lögnens renässans (återpulicering)

Andersson, Kenth-Åke

Lögnens renässans – ett sätt att tillgängliggöra ett värdefullt historiskt dokument både vad gäller 1900-talets kommunistiska historia och 1970-talets uppgörelse med delar av den nya vänster som sökte återuppliva det stalinistiska arvet.

Läs mer
Läs mer