Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Andra Röks- och Svanshalsminnen

Röks- Svanshals byalag, Röks hembygdsvänner

Bokpresentation

Denna hembygdsbok har satts samman av en grupp intresserade nuvarande och f d ortsbor från Svanshals och Rök. Tidigare har vi från respektive socken gett ut Svanshalsminnen (2005) och Röksminnen (2008) och därför kallar vi nu denna gemensamma bok Andra Röks- och Svanshalsminnen.
Liksom i våra tidigare böcker har texterna skrivits av ett antal personer med förankring i bygden på olika sätt och innehållet spänner över ett brett tidsspann från flera generationer tillbaka fram till vår tid. Syftet med texterna är främst att dokumentera livet i bygden medan tid är, hur människor i våra socknar har levt förr och lever nu i dagens föränderliga samhälle. Vi i bokgruppen hoppas att du finner det intressant att läsa om vår bygd!

 

Illustrerad i färg

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-013-5
Format G5 (169x239mm)
Inbindning Trådbunden
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2012
Upplaga 1
Antal sidor 175 s
Relaterade artiklar

Kvarntorps bastu

Rök–Svanshals byalag

Bastun i Kvarntorp är en pigg 70-åring, en mötesplats för ”det som händer i bygden”, ja fortfarande fylls det gamla badhuset med bastubadare varje vecka. Vi hoppas att denna bastuhistorik kommer att vara till glädje idag och i framtiden.

Läs mer
Läs mer

Röksminnen

Röks hembygsvänner

Texter och bilder med många människors upplevelser och minnen från generationer långt tillbaka i tiden men också fram till idag. Folket, tillvaron och situationen i socknen Rök.

Läs mer
Läs mer
svanshals

Svanshalsminnen

Rök-Svanshals byalag, historiegruppen

En hembygdsbok som består av texter som skrivits av svanshalsbor eller av människor som på olika sätt har eller har haft anknytning till socknen.

Läs mer
Läs mer