Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Bonderydsbarnen berättar

En familjehistoria från förra sekelskiftet

Nisser, Ulla

Bokpresentation

Under sextio år kring förra sekelskiftet får vi följa de åtta sys­­k­onen Eliasson. De växte upp i ett enkelt lantbrukarhem i Småland, blev tidigt föräldralösa och sking­rades åt olika håll. Men sammanhållningen dem emellan upphörde aldrig. Deras små­ländska arv av envishet, framåtanda, humor och seghet kom att bära dem genom liv och död.
 Väckelserörelsernas framväxt och värderingar satte sina spår i syskonens liv men också den då obotliga sjukdomen cystnjure som drabbade flera av dem.
 Handlingen i boken belyser syskonen Eliassons liv alltifrån barndomen i Bonderyd till den yngsta systerns död i Borås. Vi får möta var och en under år av lugn och harmoni i det trygga barndomshemmet, under missväxt och slit på småländska tegar, under med- och motgång på deras nya bostadsorter. Vi får ta del av barnens funderingar och lekar, ungdomarnas för­älskelser och förhoppningar och de vuxnas familjebildningar och upplevelser av både glädje och sorg.

Ulla Nisser, som år 2016 gett ut självbiografin Hopp från trampolin – Mitt liv som flicka, kvinna och präst, är själv barnbarn till en av huvudpersonerna i boken, Bonderydsbarnen berättar – En familjehistoria från förra sekelskiftet. Hennes mormor Anna Runhall, född Eliasson, bodde under många år i författarens föräldrahem och kom att betyda mycket för henne.

Omslagsbild: Akvarell föreställande Bonderyds Mellangård av Ann-Christine Eliasson

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-250-4
Format 138x210mm
Inbindning Tråbunden kapitäl
Omslag Hårdband i färg
Tryckår 2019
Upplaga 1
Antal sidor 453
Relaterade artiklar

Hopp från trampolin

Nisser, Ulla

"Min bok Hopp från trampolin handlar om mitt liv; om barnets lek och allvar, om tonåringens uppror och sökande efter identitet och om den vuxna kvinnans och prästens tro och tvivel, förhoppningar och missmod, glädje och kamp." Ulla Nisser

Läs mer
Läs mer