Atremi
Varukorgen

Den lilla historien

Från Skänningeslätten till Chemps-Elyseés

Svenstedt, Carl Henrik

Bokpresentation

EN SOMMARDAG 1950 ringde telefonen i prästgården i Västra Harg. Samtalet kom från Paris. Där började den stora livsresan för »prästungen« Carl Henrik. Två veckor senare var han själv i Paris. Den lilla historien är, enligt Larousse, »anekdotisk, inte sällan ironisk«. Här leder den från krigsårens Sverige till de smala gränderna i le Marais, där Carl Henrik ska bli chef för Svenska kulturhuset.

 Carl Henrik Svenstedt har mer än 20 böcker på sitt samvete och lika många dokumentära filmer. Han har under sin karriär också varit kritiker, i Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter och Expressen/Kvällsposten samt kulturproducent för bland annat Svenska kulturhuset CCS i Paris och Nordiska Ministerrådet i Köpenhamn.
Bokens titel är hämtad från den franska förlagan La petite histoire där personer som skymtar bakom de stora gestalterna berättar sin historia. Svenstedt var en av dem, nu träder han fram.

Omslag och grafisk form: Bokväsen, Beatrice Bohman

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-222-1
Format 100 x 200 mm
Inbindning Trådbundet, kapitäl
Omslag Hårdband i sv/v
Tryckår 2018
Upplaga 2
Antal sidor 192
Relaterade artiklar

Gammal man skriver ett brev

Svenstedt, Carl Henrik

»Gammal man skriver« är ett litterärt verk som tillåter sig poetiska sökvägar till intuitiv visshet, något som vetenskapen, hittills, avvisat. Det är nu fullbordat och utsänt till en vidöppen läsekrets som hela tiden hört av sig till författaren.

Läs mer
Läs mer