Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Nytta och nöje med hunden (ny upplaga)

din blivande terapihund

Broman, Monica

Bokpresentation

Är du nyfiken på hundar som arbetar inom vård, skola och omsorg? Kanske har du själv en dröm om att kunna arbeta tillsammans med din hund, för att hjälpa andra människor? Då kan detta vara boken för dig!
Nytta och nöje med hunden förklarar det fantastiska och givande, men samtidigt komplexa, arbete som det innebär att utbilda och arbeta med terapihund eller annan typ av social tjänstehund.  I boken finns grundläggande information om denna typ av arbetande hund­ar och vad arbetet innebär och många övningsförslag därtill. Allt för att få en bra grund inför en terapihundsutbildning eller för att få en hund som fungerar väl i olika miljöer och i samklang med andra. I boken finns flera fallbeskrivningar och bilder som illustrerar text och innehåll.

Monica Broman är socionom sedan 1990 och har lång erfarenhet av arbete med människor i alla åldrar och med olika behov. Sedan 30 år tillbaka har hundar varit hennes stora intresse och livsstil. Med lång hunderfarenhet både som utbildare, uppfödare och utövare av hundsport gick Monica 2009–2010 på vårdhundskolans utbildning och startade därefter företaget NyttoHunden. Idag har hon regelbundna terapihundsuppdrag inom barnhabilitering och äldreomsorg tillsammans med Australian Shepherdtiken Önska och tidigare med Flatcoated retrievertiken Locka. De har deltagit i en spännande forskningsstudie som bidragit till en fördjupad kunskap om nyttan med hund inom vården.

Andra upplagan

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-201-6
Format G5
Inbindning spiralrygg
Omslag Mjuk pärm i färg
Tryckår 2017
Upplaga 2
Antal sidor 148 s
Relaterade artiklar

En PANGbok

Backman, Gunilla

Har du en rädd hund hemma och har svårt att hjälpa den på bästa sätt? En PANGbok – rädslor och ångest hos hunden visar på olika vägar att gå för dig som hundägare, för att hjälpa din vän.

Läs mer
Läs mer

Hundassisterad terapi

Wahl, Stina; Wikström, Elin; Broman, Monica i samarbete med Ericson, Maria och Rönnmark, Lars

Hundassisterad terapi kan vara till stor glädje och hjälp för barn och ungdomar med flerfunktionsnedsättningar. Det visar denna studie genomförd vid Habiliteringen, Bräcke diakoni.

Läs mer
Läs mer