Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Resor på fyra kontinenter

Björck, Ingela

Bokpresentation

Den här boken innehåller berättelser om tretton långresor som jag gjort mellan åren 1972 och 2019, alltså under nästan 50 års tid. Det är resor till fyra kontinenter: Afrika, Latinamerika, Asien och Antarktis. Jag har gjort fler resor framför allt till Latinamerika, och även till USA och Nya Zeeland, men har valt att begränsa mig till dem som jag sett som mest spännande och annorlunda.
 Boken utgör ett personligt dokument framför allt avsett för mina barnbarn. Men den kan också ses som ett tidsdokument från en tid då världen var mer tillgänglig än någonsin. Under min livstid blev det möjligt att flyga över hela jordklotet, vilket min generation var den första att utnyttja. I den klimatförändrade framtiden däremot lär flygresorna bli färre, och stora delar av jorden lär bli föga lämpade att besöka. Berättelserna om mina resor kan då komma att te sig som rapporter från en mer harmonisk tid, som jag varit tursam nog att leva i.

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-278-8
Format 176 x 250 mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2020
Upplaga 1
Antal sidor 114
Relaterade artiklar

Aluminiumresväskor och fotoalbum

Björck, Ingela

Boken är en personlig släktkrönika med kulturhistoriska inslag, men berättar också – främst med sikte på författarens barnbarn – en del om hennes eget liv och närmaste familj.

Läs mer
Läs mer