Atremi
Varukorgen

Vinternatt

Berättelser

Sjöberg, Sievert

Bokpresentation

Boken Vinternatt innehåller sjutton berättelser, som alla handlar om olika former av utsatthet. I berättelsen ”Vinternatt”, som delar titel med boken, drabbas det av omvärldens larm relativt förskonade samhället Lönnvattnet, av dramatiska händelser, omöjliga att förutse.
 En sedan länge pensionerad kriminalkommissarie riktar misstankarna åt ett bestämt håll och inleder en privatspaningsinsats. Kommissariens ålder och hälsotillstånd gör uppdraget både svårt att hantera och att överblicka och detta får tyvärr ödesdigra konsekvenser.

De flesta berättelserna utspelar sig i landsbygdsmiljö, i trakter och omgivningar som borde fått förbli fridfulla ...


Sievert Sjöberg – född 1948 – är uppvuxen i Rimforsa söder om Linköping. Han jobbade under sjuttiotalet som polis. Därefter har han ägnat sig huvudsakligen åt konst och kultur. Hans texter skildrar med förkärlek skogsdominerad landsbygd.

Omslagsfoto: Sievert Sjöberg

Pris: 95 kr

ISBN 978-91-7527-148-4
Format 135x210mm
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2016
Upplaga 1
Antal sidor 235
Relaterade artiklar

Månskensdalen

Sjöberg, Sievert

För trettio år sedan inträffade några omvälvande händelser i dalens omgivningar. Ingen har lyckats få korn på händelsernas egentliga upphov. Efter tre decennier återvänder Lena för att göra ett sista försök att hitta en ledtråd.

Läs mer
Läs mer

Pärlemorkvinnan

Sjöberg, Sievert

En gåtfull halländsk kvinna kom för sju år sedan till Åkröken, på den östgötska landsbygden. På flykt från ett turbulent förflutet finner hon skydd hos en snäll, något naiv lastbilschaufför. En psykologisk thriller med suggestiva bilder och miljöer.

Läs mer
Läs mer