Atremi
Varukorgen

Våra böcker

Villoväg

Roman

Sjöberg, Sievert

Bokpresentation

I de vidsträckta, kuperade skogarna några mil söder om Linköping har det emellanåt inträffat egendomliga saker, till synes utan koppling till varandra.
 På sin artonårsdag får Gordon, efter en olös­lig schism med sin far, tillträda som ägare till en medelstor skogsgård. Han skolas summariskt in i de viktigaste göromålen av den åldrige tro­tjänaren Seth. Innan den gamle går ur tiden av­slöjar han en omständighet som kommer att förändra Gordons tillvaro i grunden.

Sievert Sjöberg – född 1948 – uppvuxen i Rimforsa. Villoväg är hans femte bok. Tidigare har två romaner och två berättelsesamlingar publicerats. Förutom medverkan i andra böcker och diverse engagemang inom kultursfären, har han recenserat konst i femton år.

Framsidans foto: En sjö i Ulrika, foto författaren

Den här boken kan inte köpas i nätbutiken. Kontakta Atremi för mer information.

ISBN 978-91-7527-328-0
Format A5 (148x210 mm)
Inbindning Limbunden
Omslag Mjukband i färg
Tryckår 2022
Upplaga 1
Antal sidor 244
Relaterade artiklar

Landsbygdsmysterier

Sjöberg, Sievert

Arton berättelser, av vilka sjutton behandlar oförutsebara händelser i miljöer som de flesta av oss inte ens skymtar genom bilrutorna. Den återstående speglar en ohelig allians i Sveriges femte största stad.

Läs mer
Läs mer

Månskensdalen

Sjöberg, Sievert

För trettio år sedan inträffade några omvälvande händelser i dalens omgivningar. Ingen har lyckats få korn på händelsernas egentliga upphov. Efter tre decennier återvänder Lena för att göra ett sista försök att hitta en ledtråd.

Läs mer
Läs mer

Pärlemorkvinnan

Sjöberg, Sievert

En gåtfull halländsk kvinna kom för sju år sedan till Åkröken, på den östgötska landsbygden. På flykt från ett turbulent förflutet finner hon skydd hos en snäll, något naiv lastbilschaufför. En psykologisk thriller med suggestiva bilder och miljöer.

Läs mer
Läs mer

Vinternatt

Sjöberg, Sievert

Sjutton berättelser, som alla handlar om olika former av utsatthet. De flesta berättelserna utspelar sig i landsbygdsmiljö, i trakter och omgivningar som borde fått förbli fridfulla ...

Läs mer
Läs mer